Inspiratie

Mooi in een Scandinavisch interieur: de schommelstoel

Zo vreselijk als het woord ‘heidag’ is, zo mooi kan het er in de praktijk uitzien. Een vriendin huurde onlangs een huisje in de bossen van Apeldoorn om daar ongestoord aan haar bedrijf te werken. Met grote deuren en ramen met roeden en dakramen waardoor je de sterrenhemel kon zien, een gezellige houtkachel en Scandinavisch interieur. Kortom: geen straf om jezelf hier even op te sluiten met een stapeltje werk.

De schommelstoel geeft de ruimte een speelse touch en is heel Instaproof, maar hij zit ook nog eens heerlijk: het ontwerp is naar het lichaam gevormd. Een echte designklassieker, bovendien: dit is de Vitra Eames RAR. De schommelstoel met zitting van kunststof en houten onderstel werd ontworpen uit 1950 als onderdeel van de Plastic Chairs, waarmee Ray en Charles Eames designstoelen voor iedereen toegankelijk wilden maken. Op de site van Vitra kun je ‘m helemaal naar wens samenstellen: goudkleurige of donkere sleden, vorm en kleur van het kuipje, met of zonder zitkussen. Mijn favoriet: ijsgrijs.

Met een prijs van €530 weet ik niet of het echtpaar Eames helemaal geslaagd is in de missie om design voor iederéén betaalbaar te maken, maar er zijn ook goedkopere alternatieven en replica’s te vinden:

  1. Designerchairs, €101,60
  2. Bol.com, €99
  3. LIVV Lifestyle, €92,50
  4. Superstudiodesign, €54

 

Author

objettrouve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *